۱۳۹۲ تیر ۱۴, جمعه

روزه اسلامی و ضررهای جدی آن برای سلامتی


صبا راهی


زمان های کوتاه روزه گرفتن نتایج مطلوب علمی خود را در بر دارد که حتی دانشمندان در غرب آنرا به برخی از بیماران خود پیشنهاد میکنند اما این روزه های کوتاه مدت مثلا یک یا دو روز در هفته چه ویژگی هایی دارد؟

بطور مثال اخیرأ برخی از دانشمندان پس از مطالعه و بررسی و آزمایش اعلام کرده اند که دو روز روزه گرفتن در هفته به پیش گیری از آلزایمر کمک میکند، دوستی اینرا میگفت که خودش دست اندرکار پزشکی است و پزشک همکارش نیز بدلیل مشاهده آلزایمر در فامیلی شان با وجود وزن طبیعی بدنش اما برای جلوگیری از آلزایمر دو روز روزه میگیرد منتهی با شیوه های علمی، مثلا فقط ناهار میخورد تا ناهار بعدی احتمالا به اضافه نوشیدنی های غیر شیرین.

قبیله ای در منطقه ای از آلپ در سوئیس زندگی میکنند که همیشه یک روز در هفته را برای پاکسازی بدنشان روزه میگیرند منتهی مایعات را حذف نمیکنند، تحقیقات علمی نشان داده که در بین این قبیله هرگز بیماری سرطان مشاهده نشده... زیرا همیشه مغز بادام تلخ مصرف میکنند...

بر اساس تحقیقات علمی بنیاد قلب انگلستان (1 )  روزه گرفتن متناوب یک یا دو روز در هفته، به بیماری های چاقی و قندی شماره دو کمک میکند. در طی همین دو روز مصرف روزانه  500 کالری برای زن ها  و 600 کالری برای مردها لازم است.
 

زمان غذا خوردن

علم میگوید کمبود غذا و مایعات در طی روز و عدم خواب کافی در طول شب، باعث فشارهای روانی( استرس) میشود.

روزه اسلامی به این دلیل برای بدن سم است که فرد روزه گیر هنگام غروب آفتاب شروع به افطار میکند و بعد هم شام میخورد و بعد هم با آن شکم پُر میخوابد! نتیجه آن انباشته شدن چربی، اضافه وزن ناخواسته، انسداد عروق، و عوارض دیگری است که در طول زمان بروز میکند. سیستم گوارشی بدن طوری است که غذا در طول روز باید به بدن برسد تا بدن بتواند بر اثر فعالیت های روزانه آنرا بسوازند، وقتی که افطار و شام خورده شود که بعد هم با آن شکم پر خوابیده و بعد هم سحر دوباره غذا خورد و خوابید... در اصل سوخت و ساز بدن مختل و از روال عادی خارج میشود. و حتی برخی ها که ساده انگارانه فکر میکنند روزه گرفتن باعث "لاغری" آنها میشود وقتی روی ترازو میروند برعکس آنرا متوجه میشوند که علت آنهم نمی تواند جز خوردن و خوابیدن در شب بجای روز یعنی هر آنچه که خورده شده جذب بدن گردیده است. البته ظاهر این افراد بدلیل مصرف کم نوشیدنی مانند آب نحیف میشود که باعث میشود فکر کنند "لاغر" شده اند.

نوشیدن مایعات

نوشیدن آب و سایر مایعات در طول روز یکی از راه های دفع سموم و پالایش بدن که آب میزان بالایی از آن را تشکیل میدهد است. نرسیدن مایعات به بدن بخصوص صدمات جدی، مانند یبوست، سردرد، فشارهای روانی، و مشکلات کلیوی وارد میکند. دستگاه گوارش برای تخلیه کامل نیاز به مصرف دولیتر آب دارد، این دولیتر آب یا مایعات بدون شکر به کلیه و کبد نیز کمک میکند تا سموم بدن را بهتر دفع کند،در حالیکه روزه اسلامی از این نظر هم  بسیار خطرناک است به ویژه  در زندگی مدرن امروزه که آلودگی هوا و محیط آسیب های  وحشتناکی به ریه ها میزند. بر اثر عرق کردن، ادرار، و تنفس بدن در طول روز نمک و آب از دست میدهد که با روزه گرفتن و " ممنوعیت" نوشیدن مایعات، جایگزین آن هم نمیشود، در نتیجه عوارض جدی در طول یکماه به بدن وارد میکند که درسالهای بعدی به ویژه در میانسالی خود را نشان میدهند.

 از آنجاییکه مذهب و قوانین آن " الهی" یعنی  غیرقابل تغییر هستند و هیچ تطابقی هم با علم ندارند به همین دلیل هیچ مرجع دینی هم نمی تواند دستورات "الهی" را تغییر دهد و منطبق با مسایل علمی کند. یا رفته رفته آنرا متحول سازد! مثلا یک مرجع دینی این اجازه را ندارد که با استفاده از منابع علمی فتوا دهد که مثلا مصرف آب در هنگام روزه بودن بدلیل فواید آن برای بدن اشکالی ندارد، یا اینکه ... بگویند آهای مردم یک ماه روزه را در بین سال بگیرید و نه یک ضرب!  یا اینکه آهای مردم بجای روزه " شبه" بگیرد، روز گوشت و ترکیبات گوشتی نخورید و از ناهار به بعد دیگر بجز مایعات چیز دیگری نخورید...آیا به راستی مذهب چنین میکند؟ مطمئنا خیر!  مذهب همه چیز را " خیر و صلاح" الهی میبند و برای مردم تفسیر میکند تا آنرا مانند امروز در ایران اجباری کند! 

 با وجود اینکه حتی جملات " قصار" هم برای پیامبر و امامان اسلامی ساخته اند، جملاتی مانند اینکه آقای علی گفته است :" فرزندان خود را با علم به پیش ببرید یا چیزی در همین مایه ها، و یا آقای محمد گفته است " ز گهواره تا گور دانش بجو"... مشخص میشود که بایستی آن جمله ها را  دانشمندان به علی و محمد نسبت داده باشند تا شاید کمی ذهن ارتجاعی و خشک این افراد و پیروان او را با علم آشنا کنند... و گر نه کجای قوانین دینی با علم تغییر میکند؟ مگر غیر از این است که قوانین الهی بدون چون و چرا است؟ و باید " بذیرفته" شود و گر نه تو کافر هستی و بر تو آن میرود که این سی و چهار سال توسط  ماتحت متفکرین امام زمانی ها بر مردم رفته است! به اضافه شکنجه و کُشتار زندانیان سیاسی دهه شصت!

از طرفی یک ماه روزه بدون نوشیدن مایعات در طی روز در پی صدمه زدن جدی به دستگاه گوارشی آسیب های جدی به پوست بدن و بخصوص به پوست صورت میرساند و شادابی پوست صورت را کاملا از بین میبرد... چرا که باز هم بر اساس هما تحقیقات علمی که در بالا گفته شد بدن به نوشیدن دولیتر آب یا سایر مایعات ( نه نوشیدن های سمی مانند کوکاکولا و پپسی و فاتنا و...) نیاز دارد تا بتواند سوخت و ساز هورمون ها را تنطیم کند. خب وقتی کسی ۲۴ ساعت هیچ مایعاتی نمی نوشد آنهم به مدت یک ماه پوستی کدر و حتی مملو از جوش های چرکی مداوم ممکن است پیدا کند که هرگز هم درمان نمیشوند چون آن فرد هر سال یک ماه بدنش را در معرض حذف مایعات در طی روز قرار میدهد.

کلاه شرعی روزه اسلامی

اما به راستی این چه روزه ایست که جای سه وقت غذا خوردن ( صبحانه و ناهار و شام) سه زمان افطار و شام و سحری گرفته است؟ یعنی همان وعده غذا خورده میشود منتهی در شب!!! آیا این همان کلاه شرعی است نیست که دین سر مردم میگذارد؟ آنوقت هرازان فسلفه بافی هم " ان در فواید" روزه در بالای منبرهای پراکنده میشود.

نکته دیگر اینکه ملاهای بیسواد بخصوص اینروزها در بالای منبرهایشان خبرهای علمی در باره روزه گرفتن متناوب( همان 500 کالری برای زن ها و 600 کالری برای مردها) که قد و قواره ذهن غیرعلمی شان کشش درک آنرا ندارد وارونه در بوق میکنند که " آهای مردم حتی غرب هم روزه گرفتن را برای سلامتی تبلیغ میکند"... اما این روباه های مکار دیگر نمیگویند که علم در غرب چه نوع روزه ایی را تجویز میکند!

فکر کنید کسانی که با مواد شمیایی سر و کار دارند یا زیر آفتاب سوزان مانند کارگران حفاری نفت یا کارگران ساختمان که بدنشان بیشتر در معرض از دست دادن نمک و تعریق است روزه گرفتن در رژیم سرمایه داری زور و ظلم اسلامی چه آسیب های جدی به سلامت آنان وارد میکند.

نوجوانان دختر و پسر نیز اگر به سلامت و زیبایی پوست به ویژه پوست صورتشان اهمیت میدهند نیز چنانچه در مورد روزه گرفتن جدی تر و کمی علمی و عاقلانه تر فکر کنند به نفع شان میباشد. امید که این نوشته تا حدی به جوانان که در رژیم اجباری اسلامی و بدون دسترسی به تحقیقات علمی هستند کمک اندکی کرده باشد که خودشان در این زمینه تحقیقات بیشتری نمایند تا از سلامت خود بیشتر مرافبت کنند.

تیرماه ١٣٩۲

 (1)  لبنک بنیاد قلب انگلیس

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر